Warmelo

Westerflier loop
Warmelo /  Westervlierloop 9,1 kilometer

De Westerflierloop is de tweede ronde van de Kastelenloop Diepenheim, de favoriete ronde van veel lopers, een combinatie van verharde wegen en overharde wegen. De ronde is 9,1 kilometer lang waarvan bijna 6 kilometer onverhard. Eén van de deelnemers gaf aan dat de 2e ronde bijna een trailrun was. 

Warmelo-Westervlierloop 9,1 kilometer-2024
Snelste tijden 2e ronde Westerflierrun:

1: 30:24 – 2017 – Arnold Klieverik = Parcoursrecord
2: 30:43 – 2016 – Caimin Stevens
3: 31:43 – 2017 – Thijs Wiggers

Op de foto rechts Arnold Klieverik (2017) op weg naar parcoursrecord van de 2e ronde

De start van de 2e ronde is uiteraard weer de start-finish, dit keer in de tegengestelde richting van de eerste ronde.

Via de Grotestraat gaan de lopers ter hoogte van de Hervormde Kerk links door de grote poorten van Kasteel Warmelo de laan in. Een prachtig stukje om te lopen.

Dit laantje is ongeveer 500 meter lang over landgoed het Warmelo en voert u voorlangs het 2e kasteel op de route, Kasteel Warmelo. Daarna gaat het via de Odammerweg over “het smalle paadje” en “het karrespoor” richting de goede aarde en Kasteel Westerflier.

“Het Karrespoor” is een prachtig stuk om te lopen, zwaar vanwege het soms mulle en ongelijke zandpad met slechts 2 sporen, mooi vanwege de natuurlijke rust die het uitstraalt. Het Karrespoor loopt over in een volgend zandpad en vandaar uit slaan de lopers rechtsaf de Deventerdijk op.

Ze zien direct aan de linkerkant het derde kasteel op de route, Kasteel Westerflier. Ter hoogte van de oude tolpoort is er een waterpost voor de lopers. Direct daarna slaan de lopers linksaf richting de schipbeek. Over de brug van de schipbeek gaat het rechts en nemen de lopers een zandpad van ongeveer 800 meter tot de volgende brug.

Deze brug wordt weer overgestoken waarna de lopers het bos van het westerflier in duiken. In het bos voert de route via een smal graspad / karrespoor naar Cafe-restaurant de Viersprong.

De lopers vervolgen de route over het erf van de Viersprong op een zandpad richting de Lochemseweg. De laatste 2 kilometers van deze ronde loopt de route via de Lochemse weg bij “in de dennen” naar de start-finish aan de Grotestraat met de wisselzone. Bij binnenkomst van Diepenheim het 4e kasteel op de route Huize Diepenheim.

hoofd

sponsors

mede

sponsors

© 2024 KastelenloopDiepenheim.nl – Realisatie: AthosWeb