Nijenhuis

Watermolen loop
Nijenhuis Watermolenloop 7,2 kilometer

Nijenhuis Watermolenloop: (tijd gemeten tot de wisselzone 6,7 km)
De Nijenhuis-Watermolen ronde is de 1e ronde van de Kastelenloop Diepenheim. Een ronde van 6,7 kilometer, grotendeels verhard met een stukje van zo’n 500 meter over een onverharde grasstrook (Amaliapad).

Snelste tijden 1e ronde:
1: 24:02 – 2017 – Robin Klamer = Parcoursrecord
2: 24:02 – 2017 – Thijs Theunissen
3: 24:11 – 2017 – Marco Muller

Op de foto rechts in het blauwe shirt Robin Klamer (2017), houder van het parcoursrecord 1e ronde

Start van de Kastelenloop Diepenheim en de eerste ronde vindt plaats bij Cultuurcentrum Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8. Via de grotestraat welke over gaat in de Goorseweg, loop u richting de Nijenhuizerlaan.

De route loopt vervolgens door de Nijenhuizerlaan voorlangs het eerste kasteel op de route, Kasteel Nijenhuis waarna de lopers richting het Oranjemuseum lopen.

 

Bij het oranjemuseum is een speciale passage. Via de haag voor het oranjemuseum (inzet rechts) gaat het over het gras naar het amaliapad (een smalle houtwal met een grasstrook).

Dit stukje wordt door veel lopers gezien als een van de zwaarste stukjes. Daarna voert de route richting de Watermolen van Diepenheim.  De lopers lopen bovenlangs de watermolen over een smalle strook kinderkopjes naar de watermolenweg en lopen weer in de richting van Diepenheim.

Ter hoogte van het “kabouterhuisje” op de Watermolenweg slaan de lopers weer rechtsaf en gaan via een wandelpad richting Nijenhuizerlaan. De Nijenhuizerlaan wordt dit keer overgestoken en via een gravelweggetje gaan de lopers naar de oversteek van de Goorseweg. De route wordt vervolgd langs de voetbalvelden van Diepenheim en door de Quantstraat richting het centrum van Diepenheim. De Grotestraat is de wisselzone voor teams en het begin van de 2e ronde.

hoofd

sponsors

mede

sponsors

© 2024 KastelenloopDiepenheim.nl – Realisatie: AthosWeb