• Start
  • Nieuws
  • Wouter Jansen, Hedwig van Bree en Team Step One winnaars Kastelenloop Diepenheim 2018

Wouter Jansen, Hedwig van Bree en Team Step One winnaars Kastelenloop Diepenheim 2018

IMG 5362

Diepenheim was afgelopen zaterdag en zondag het centrum van de 5e Kastelenloop Diepenheim. Op zaterdag schitterden ruim 200 kinderen in diverse categorieën met hun deelname bij de kidsrun. Het publiek was massaal aanwezig om de kinderen toe te juichen.

Een dag later werden Wouter Jansen en Hedwig van Bree de individuele winnaars van de 5e editie van de Diepenheimse halve marathon.  Bij de teams was het team van Step One Borne met o.a. de individuele winnaars van 2016 en 2017 Marco en Mark Muller ongenaakbaar, zij wonnen op het nieuwe (zwaardere) parcours in een nieuw parcoursrecord. Het was warm en prachtig weer, vooral voor de toeschouwers die weer in grote getale aanwezig waren om hun sporters aan te moedigen langs het parcours. 

 

Zaterdag: Kidsrun, prachtig evenement

Ruim 200 kinderen van 2 tot en met 12 jaar stonden afgelopen zaterdag aan de start van de kidsrun. De meisjes en jongens liepen hun rondjes in aparte series. Het leverde strijd en vele prachtige plaatjes op. De organisatie had ervoor gezorgd dat de deelname aan de kidsrun gratis was voor alle (basis) schoolgaande kinderen uit de Hof van Twente. Alle kinderen werden bovendien getrakteerd op een medaille aan de finish en een gratis ijsje van Hoofdsponsor Uit de Kunst. 

Zondag: Spektakel en sportief genieten

Opnieuw stonden er naast een kleine 200 individuele lopers ruim 130 teams aan de start van de Kastelenloop Diepenheim. Wederom opvallend veel teams uit de Hof van Twente. Veel teams uit Diepenheim, Goor, Markelo en heel veel lopers uit Hengevelde stonden aan de start.

Zwaarder parcours

Dit jaar was er een wijziging van het parcours in de laatste ronde en daarmee werd het parcours heel iets langer en nog veel zwaarder. De laatste ronde stond bekend als relatief vlak en snel maar vanwege de veiligheid was de organisatie genoodzaakt om de wijziging door te voeren. Waar eerder een blokje gemaakt werd over het afvalt van het Diepenheimse Broek (relatief snel) werd juist dit stuk vervangen door het IVN pad langs de regge. Niet alleen werd het parcours hierdoor zwaarder, ook mentaal werd de derde ronde hierdoor zwaarder. 

Wouter Jansen individueel winnaar

wouter jansen 2018
Wouter Jansen was gisteren een klasse apart op de halve marathon. Zijn tijd van 1:15:14 is een parcoursrecord op het nieuwe parcours en slechts één minuut later dan de winnende tijd van Mark Muller vorig jaar.

Vanaf het begin van de wedstrijd ontstonden er 2 kopgroepjes. Eén groepje met 3 lopers van de eerste drie estafetteteams en direct daarachter een groepje met de eerste individuele lopers Wouter Jansen, Glenn ten Berge uit Holten en Dennis de Freytas uit Tilburg. Net na Kasteel Nijenhuis onstond er een klein gaatje tussen Wouter en de twee achtervolgers.

Het gat werd groter op het amaliapad en bij de eerste doorkomst aan de finish bedroeg een voorsprong zo'n 200 meter.

Die voorsprong op zijn achtervolgers werd in het vervolg van de wedstrijd nog groter. In de tweede ronde wist Wouter bovendien de loper van het derde team in de wedstrijd in te halen en ook de voorsprong op de tweede teamloper in de wedstrijd werd kleiner. Onbedreigd en in tempo van gemiddeld 3 minuut en 33 seconden per kilometer !! liep Wouter naar de winst. De tweede plek was voor Glenn ten Berge, de man die in 2016 en 2017 als derde eindigde. Als derde eindigde Dennis de Freytas uit Tilburg.

hedwig van bree 2018Hedwig van Bree winnares bij de dames.

Bij de dames ging de winst naar Hedwig van Bree uit Huizen in een tijd van 1:39:24 en daarmee was ze 25 seconden sneller dan de 3 voudig winnares Jessica de Valk die deze editie als tweede eindigde. De strijd tussen de beide dames was spannend want bij het ingaan van de laatste ronde ging Jessica de Valk nog op kop bij de dames. Net na het 18 kilometer punt werd ze achterhaald en voorbij gestreefd door Hedwig van Bree. Als derde eindigde Aafke Beskers uit Borcuilo in een tijd van 1:43:46

 

Team Step One Borne bij de mannen ongenaakbaar

step one 2018De strijd tussen de teams was dit jaar ongekend. De afgelopen jaren won telkens het eerste team van Herman Moelard van Running Academy, ook zijn andere teams liepen altijd vooraan. Dit jaar stond er naast de teams van Running Academy ook een team van Step One uit Borne aan de start met niet de minste namen. Het team van Step One met de individuele winnaars van de kastelenloop Diepenheim 2016 en 2017, de tweelingbroers Marco en Mark Muller en Pim Bakker was in 1:11:47 ongekend snel en liep ondanks het zwaardere en iets langere parcours bijna een minuut sneller dan het oude parcoursrecord uit 2017. 

Running Academy winnaar bij de dames teams

Bij de dames ging de winst wél naar de Running Academy in een tijd van 1:21:33 . Dit team bestond uit de toppers Lisanne Meuleman, Ingrid Prigge en Lesley Smit. Een supersnelle tijd voor deze dames die ook in de overall uitslag van de individuele afstanden voorin meeliepen. Lisanne liep overall de 6e tijd in de eerste ronde. Ingrid Prigge noteerde een 14e tijd op het westerflier parcours en Lesley Smit knalde met een daverende inhaalrace en een tijd van 18:01 naar een 4e overall tijd in de laatste ronde. 

Inreda winnaar bij de bedrijventeams

Het team van Inreda uit Goor is winnaar geworden bij de bedrijventeams. Zij winnen daarmee de hoofdprijs, een hele dag teamontwikkeling en mountainbiken, die beschikbaar is gesteld door TeamINzicht. De winnaar van vorig jaar, team Gemeente Hof van Twente eindigde dit jaar als tweede, het team van Yalp uit Goor werd derde.

Kalender coming up

Inschrijven Nieuwsbrief

Hall of Fame

Mannen individueel:

2014: Bas Eeftink
2015: Rik Spijkerman
2016: Marco Muller 
2017: Mark Muller 1:14:14 BR
2018: Wouter Jansen 1:15:14 BR (nieuw parcours)

Vrouwen individueel:
2014 : Jessica de Valk-Rosbergen 1:28:54 BR
2015 : Jessica de Valk-Rosbergen 
2016 : Jessica de Valk-Rosbergen
2017 : Marieka op den Dries
2018: Hedwig van Bree 1:39:24 BR (nieuw parcours)

Teams:
2014 : Team Tjellens
2015: Team Tjellens
2016: The Running Academy 
2017: The Running Academy
2018: Step One Borne 1:11:47 BR

 Algemene Voorwaarden voor Deelname - Wedstrijdregelement - Privacy
Concept & webdesign by Teqtik® - Diepenheim 2017