deelnemers

informatie
BELANGRIJKE INFORMATIE voor alle DEELNEMERS aan de Kastelenloop Diepenheim!

Wedstrijdinformatie:

Deelnemen is belangrijker dan winnen!, maar toch… ………wie wint de 9e Kastelenloop Diepenheim? Maar liefst ACHT wisselbokalen staan te wachten op de trotse winnaars van de halve marathon en van de diverse klassementen voor estafetteteams.

Diepenheim – 1 juni 2024 – 9e Kastelenloop Diepenheim (www.KastelenloopDiepenheim.nl).

BELANGRIJKE INFORMATIE voor alle DEELNEMERS aan de Kastelenloop Diepenheim!

LEES onderstaande informatie goed door. Heb je daarover vragen of opmerken, stuur ons dan een e-mailtje: info@kastelenloopdiepenheim.nl Een reactie volgt dan zo spoedig mogelijk.

ALGEMENE VOORWAARDEN en WEDSTRIJDREGLEMENT vind je op de website.

1. DEELNAME OP EIGEN RISICO!
2. Meld je tijdig bij het wedstrijdsecretariaat in de sportzaal, Doctor C A J Quantstraat 17 7478XA Diepenheim. (startnummers afhalen vanaf 16.30 uur tot 18.00 uur).
3. Loop je wedstrijd zoveel mogelijk aan de linkerkant van de weg! Er zijn een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen genomen en er zijn zo’n 35 verkeersregelaars/ signaleurs die andere weggebruikers aanwijzingen geven, MAAR, het parcours is ook voor de normale weggebruikers toegankelijk. Wees je daarvan altijd bewust! 
4. Politie, ziekenauto/-ambulance, EHBO en brandweer hebben altijd voorrang! 

Advies aan deelnemers:
Op de website https://www.kastelenloopdiepenheim.nl/wedstrijdinformatie tref je onder ‘route’ de digitale kaartjes.

Onderstaande routes zijn de alternatieve routes die gelden in 2024 i.v.m. de vele regenval in de dagen voor de wedstrijd.

De wedstrijd wordt voorafgegaan door een aantal fietsers (herkenbaar aan hesjes). Na de laatste deelnemer in de wedstrijd fietst ook weer iemand mee, de bezemfietser herkenbaar aan de bezem achterop de fiets. Verder worden routebordjes met pijlen geplaatst en op diverse plaatsen wordt het verkeer gewaarschuwd via bordjes “LET OP! Kastelenloop”. Geadviseerd wordt om op openbare wegen zoveel mogelijk links van de weg te lopen. Wees zelf altijd alert op andere weggebruikers! 

Bereikbaarheid Diepenheim
Veel van de deelnemers komen uit (de Hof van)Twente en vanuit verschillende richtingen Diepenheim binnen. Parkeer je auto of motor bij zalencentrum Beltman aan de Goorseweg ( 7478 BD) in Diepenheim. Fietsen kun je plaatsen in de fietsenstalling op het schoolplein achter de OBS Stedeke. Verzoek ook aan deelnemers uit Diepenheim, Goor, Markelo en Hengvelde om zoveel mogelijk per fiets naar Diepenheim te komen. 

Routebeschrijving naar Diepenheim voor overige deelnemers: 
Diepenheim ligt in de gemeente Hof van Twente.

  • Volg de A1, afslag 27, richting Markelo en dan richting Goor en vervolgens richting Diepenheim. Je kunt ook kiezen voor afslag 28 richting Goor en dan richting Diepenheim.
  • Volg in Diepenheim de bordjes ‘Kastelenloop’.
  • Je kunt je auto of motor parkeren bij Zalencentrum Beltman aan de Goorseweg 22, 7478 BD Diepenheim. Volg daar de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Vanaf de P-plaats naar de sportzaal Diepenheim (wedstrijdsecretariaat) : ongeveer 400 meter lopen. Volg de Goorseweg richting centrum. Eerste weg rechtsaf (Dr. C.A.J. Quantstraat) en dan wijst het zich zelf. 

Organisatie
Ruim 100 vrijwilligers zijn betrokken bij de organisatie van het evenement. Verkeersregelaars dragen de bekende gele hesjes. Een aantal van de overige vrijwilligers dragen een oranje hesje met het opschrift ‘organisatie’. Als je vragen hebt kun je die mensen aanspreken.

Wedstrijdsecretariaat en kleedruimte in sportzaal Diepenheim. 
Wedstrijdsecretariaat is geopend vanaf 16.30 uur tot 18.00 uur! MELD JE TIJDIG voor de startnummers met de tijdsregistratie chip. LET OP! De wedstrijd start exact om 18.30 uur
Na de finish van de wedstrijd wordt de tijdsregistratie chip weer ingenomen. Let daar zelf ook op! De estafette lopers worden na de finish meteen aangesproken om hun chip in te leveren. De finish lopers worden na de finish gewezen op de sluis waar de chip wordt ingenomen. Deelnemers van de teams hebben allemaal een eigen startnummer met chip die gekoppeld is aan het startnummer van het team.

 Wisselpunt estafette – splitsing parcours!

Aan het einde van de eerste en tweede ronde  moet de estafetteloper de VOLGENDE LOPER AANTIKKEN. De deelnemers aan de halve marathon vervolgen deze via het normale weggedeelte en de deelnemers aan de estafetteloop via de wisselzone. Er is sprake van wisseltijd bij de estafette! De tijd van de deelnemer die zijn/haar ronde beëindigt wordt via passage van de  mat geregistreerd. De 2e en 3e loper van de estafette gaan na een 100 meter wisselzone over de startmat van de lus. De eindtijd van estafettelopers is dus een verzameling van Tijd 1e ronde – wisseltijd – Tijd 2e ronde – wisseltijd – Tijd 3e ronde.

Tijdsregistratie
We maken gebruik van de tijdsregistratie met IPICO Chips. Iedere deelnemer, ook alle estafettelopers krijgen een startnummer en een chip uitgereikt. Het startnummer moet op met spelden op de buik worden bevestigd. De chip wordt met ty-rips aan de schoenen bevestigd.  Na afloop van de wedstrijd moeten alle chips weer worden ingeleverd. 

Verzorgingspost(en) / Drinken
De wedstrijd kent een drietal lussen, respectievelijk 7 km(Nijenhuis/Watermolen), 9,1 km (Warmelo/ Westerflier) en 5 km (BovenRegge). Er zijn 4 verzorgingsposten

  • Bij het estafettewisselpunt is een verzorgingspost met water en sportdrank, individuele lopers passeren deze verzorgingspost 2x tijdens de wedstrijd. (na 7 km en na 16 km)
  • Waterpost eerste ronde ter hoogte van de watermolen.
  • Waterpost tweede ronde in Westerflier
  • Waterpost derde ronde op Hazendammerweg. 

De sportdrank is herkenbaar aan de plastic bekertjes. Water is verkrijgbaar in de kartonnen bekertjes.

EHBO – er zijn een 4-tal EHBO-ers aanwezig, waarvan twee permanent nabij de sportzaal. Meld je daar wanneer daartoe aanleiding bestaat. 

Douches – na afloop van de wedstrijd kun je gebruik maken van de douches in de sportzaal -beperkte capaciteit, dus wel rekening houden met enige wachttijd.

Huldiging –
 deze vindt plaats zodra de uitslagen van alle wedstrijdonderdelen bekend zijn. Naar verwachting om 21 uur. Volg de aanwijzingen van de speaker Aschwin Kruders, ook in verband met persmomenten. Na de laatste huldiging afzonderlijk volgt ook een foto moment voor alle winnaars tegelijk op het podium! 

De prijzen worden uitgereikt en de huldiging vindt plaats:

Tips voor de toeschouwers

Voor toeschouwers is de Grotestraat een uitstekende keuze. De lopers zullen maar liefst 4x in verschillende richtingen over de Grotestraat lopen. Ook de start / finish locatie met de wisselzone is een plek waar de lopers veelvuldig te zien zijn.

Verder interessante en spectaculaire passages zijn o.a. Nijenhuizerlaan, Amaliapad (Oranjemuseum), Watermolen, Kasteel Warmelo, het Westerflier, langs de Regge en de lange laan van het Sterrebos

Start en Finish aan de Raadhuisstraat voor Herberg de Pol. Wisselzone naast het plein.

Start:

  • Senioren 18:30 uur

Kids Run

Voor de kinderen is er op zaterdagmiddag 1 juni 2024 een speciale Kids Run door het centrum van Diepenheim. De kinderen van de groepen 1 t/m 4 lopen 1 ronde van ruim 500 meter door het centrum van Diepenheim. De kinderen van de groepen 5 en 6 lopen 2 ronden van ruim 500 meter en groep 7 en 8 lopen 3 ronden van ongeveer 500 meter.

hoofd

sponsors

mede

sponsors

© 2024 KastelenloopDiepenheim.nl – Realisatie: AthosWeb